Opcions
 • Recorda-m'ho més tard
 • Recorda-m'ho en la següent visita
 • Recorda-m'ho l'any que ve
Tancar

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Escenaris, de pel·lícula

Escenaris, de pel·lícula Foto: Escenaris Especials

CINEMA, l'espectacle
Un muntatge d'Escenaris Especials que t'emocionarà

Com és que les persones amb discapacitat que apareixen en una pel·lícula fan sempre de persones amb discapacitat i prou? Per què no interpreten personatges que ens parlin de la por o del desig? Per què no fan d’un fugitiu o d’una lluitadora? L’estigma fa que algú amb autisme o una malaltia mental només pugui parlar d’això: de l’autisme i la malaltia mental. Què hagués passat si Thelma i Louis haguessin tingut Síndrome de Down? O en Cary Grant, a Con la muerte en los talones, hagués estat autista? Com hagués viscut una persona amb discapacitat la història d’amor entre Marcello i Silvia a la Dolce Vita? O entre Ilsa i Rick a Casablanca?

Aquesta és la premissa de la qual parteix CINEMA, l'espectacle, una història que reflexiona sobre la invisibilitat de les persones en risc d'exclusió social a la gran pantalla. El muntatge s'ha pogut veure a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles i properament es presentarà al Teatre Lliure (Barcelona) i la Sala La Planeta (Girona).

Escenaris Especials és un projecte, liderat per Clàudia Cedó i Marta iglesias, que fa teatre amb persones en risc d'exclusió social. Els actors i les actrius d'Escenaris Especials són persones amb una discapacitat, amb malaltia mental, amb un trastorn de l'espectre autista, adults que estan superant una drogoaddicció i nens amb deficiències neuromotores. Els imparteixen classes de teatre, on treballen la memòria, l’expressió de les emocions, les habilitats socials o l’autoestima a través d’exercicis d’art dramàtic. Els espectacles, fruit d'aquest treball, busquen sensibilitzar l'espectador envers el valor de la diferència, emocionar-lo i trencar estereotips. Volen que a l'escenari s'hi vegi reflectida la diversitat que existeix a la nostra societat.

Des de fa un grapat d'anys, El Galliner col·labora amb Escenaris especials, que desenvolupa una part important de les activitats a les aules de la nostra escola. Enguany, la col·laboració ha pujat un graó amb la creació del grup d'Escenaris de l'Escola de Teatre del Gironès, una iniciativa que ha aplegat el Consell Comarcal del Gironès, l'Ajuntament de Girona, El Galliner i, esclar, Escenaris especials.

Més informació

 • Calendari:

  Teatre Lliure (Barcelona):
  Dissabte, 12 de maig ,a les 19 h.
  Diumenge, 13 de maig, a les 18 h.
  Venda entrades

  Sala la Planeta (Girona):
  Dissabte, 2 de juny, a les 12 i a les 19 h.
  Diumenge, 3 de juny, a les 19 h.
  Venda entrades

Tornar a dalt

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

el Galliner

Casa de Cultura de Girona.
C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona

Tel. 972 205 884
elgalliner@elgalliner.cat

Per trobar-nos

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes lectius, de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.
Tancat durant el mes d’agost i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.