Opcions
  • Recorda-m'ho més tard
  • Recorda-m'ho en la següent visita
  • Recorda-m'ho l'any que ve
Tancar

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Janot Carbonell i L'home sense veu guanyen els premis AGT

A la imatge, d'esquerra a dreta Anna Roca, presidenta de l'AGT i els guanyadors dels premis: Jordi Subirà, Clàudia Cedó i Janot Carbonell. Foto: Marcel Asso A la imatge, d'esquerra a dreta Anna Roca, presidenta de l'AGT i els guanyadors dels premis: Jordi Subirà, Clàudia Cedó i Janot Carbonell. Foto: Marcel Asso

El passat 22 de maig va tenir lloc, a l’Auditori de la Mercè de Girona, la Gala dels premis AGT 2017, que s’endugueren Janot Carbonell i l’espectacle L’home sense veu.

Premi de l’AGT

5 finalistes, votats pels professionals del sector, es disputaven el premi AGT al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines l’any anterior:

· “La filla de Chagall” de Ferran Joanmiquel, a càrrec de Cos a Cos Teatre.
· “Primer Àlbum”, d' El Solar - Agencia de detectives de Objetos (Xavier Bobés, Shaday Larios i Jomi Oligor), coproduït amb Temporada Alta.
· “Realpolitik”, d’Elies Barberà i Carles Fernández Giua, a càrrec de Teatre de l’Enjòlit i Sala La Planeta i coproduït amb Temporada Alta.
· “Súperbleda”, de Jordi Palet, a càrrec de la companyia La Bleda, també coproduït per Temporada Alta.
· “L’home sense veu”, escrit i dirigid per la banyolina Clàudia Cedó, coproduït per Històries de Boscos, la Sala Flyhard i el Festival Temporada Alta.

 El premi fou per a “L’home sense veu” un muntatge interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà que parla “de les comunicació entre les persones, la soledat i la possibilitat de trobar un llenguatge comú, un traductor universal que serveixi per connectar amb els altres, encara que estiguin lluny”.


Premi Pep Mora

Enguany el premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques ha recaigut en Janot Carbonell, professor, actor, director, dramaturg i activista.

L’actriu Meritxell Yanes fou la responsable de glossar-ne la trajectòria i d’entregar-li l’estatueta. El Jurat que atorgava el premi- Pere Box, Tena Busquets, Sílvia Cadanet, Xavier Valentí i la mateixa Meritxell Yanes - va destacar de Janot Carbonell la gran quantitat de kilòmetres recorreguts com a professional vinculat al territori; el carisma i la seva mirada artística personal sempre compromesa; la capacitat de reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena, i el fet de ser mestre de molts dels professionals i aficionats del món teatral gironí.

Janot Carbonell, visiblement emocionat, va fer un repàs de la seva trajectòria dins el món del teatre i, cap al final, va reivindicar la llibertat del jove clown palestí Abu Sakha, detingut sense càrrecs des de l’any 2015 per part de les autoritats israelianes.


Més informació

Tornar a dalt

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

el Galliner

Casa de Cultura de Girona.
C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona

Tel. 972 205 884
elgalliner@elgalliner.cat

Per trobar-nos

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes lectius, de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.
Tancat durant el mes d’agost i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.